Open Huis Aletta Jacobs College

Op dinsdagavond 12 januari 2016 stelt het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand van 18.00-20.30 uur haar deuren open voor leerlingen groep 8 en ook voor externe instromers in hogere klassen. De leerlingen mogen met hun ouders een kijkje komen nemen in de locatie aan de Laan van de Sport 4.



Er wordt op deze avond uitleg gegeven over het onderwijs in de verschillende deelscholen, maar er is veel meer te zien en te doen voor de bezoekers. Een greep uit het aanbod: zelf je kunstwerk maken in het kunstencentrum (ook op de 3D printer), in het muzieklokaal en de theaterzaal meezingen of spelen met een band, acrobatische toeren uithalen bij Aletta Sportief tijdens Free Running. Je kennis en vaardigheden testen bij allerlei vakken, in de deelscholen mavo (vmbo-tl), vmbo en havo/vwo, en daarmee leuke prijsjes winnen. Proefjes doen bij vakken als biologie, natuurkunde en scheikunde. Je laten inspireren door de presentaties in het gymnasiumlokaal. Technische vaardigheden testen in de praktijkruimten van o.a. bouw- en elektrotechniek. Lekkere hapjes maken in het kooklokaal. Je eigen boeket samenstellen op de afdeling Groen.
Daarnaast is er informatie over bijvoorbeeld het brugklaskamp, de survivaltocht in de Ardennen en over stedenreizen en internationale uitwisselingen. Dit en nog veel meer is er te zien en te doen op dinsdag 12 januari. Meer informatie is te vinden op www.aletta.nl.

Reactie toevoegen